I opet unošenje

Zima se približava, pa je došlo vrijeme za onaj malo teži i ne baš lijepi dio posla.
Jutros je temperatura u Štutgartu bila 5,5°C. Na sreću biljke su preživjele i sve su u dobrom stanju.
Odmah po dolasku s posla sam se prihvatila ovog drugog posla. Istina, ja sam davala upute, a mm je radio, tj. nosio velike i teške saksije.
Unijeli smo kućno cvijeće, veliki dio kaktusa i jedan dio trompeta. S obziron da je broj saksija jako, jako veliki ostalo je još 40-tak saksija. Preostalo cvijeće je preneseno uz zid zgrade ili u plastenik. Velike Brugmansie koje su posađene u cvijetnjak smo zaštitili folijom, a 2 ogromne smo ostavili nezaštićene.
Valjda će preživjeti do sutra.

Uz zid zgrade smo poredali Brugmansie. Pune su pupova, bilo bi lijepo kad bi uspjele procvjetati prije prvih mrazeva.




Jedan dio Epiphyluma sam unijela u stepeništa. Ovi su ostali vani, jer su veoma malim saksijama. Planirala sam ih sutra presaditi u veće. Znam da nije pravo vrijeme za to, ali sam to propustila uraditi u proljeće, pa sam im tim usporila rast.




Nakon ovolikog posla ostao je veliki nered kojeg sutra treba srediti.


Vikend bi trebao biti sunčan, pa ću valjda i ja uspjeti završiti planirani posao.

Broj komentara: 6:

  1. Ovih smo dana svi okupirani istim poslom. Ti imaš svoje momke, a ja svoju L. Ona mi uvijek rado pomaže.
    Hoćeš li fuksije u plastenik?

    OdgovoriIzbriši
  2. Brugmansie su mi pune pupova, pa mi ih je žao unositi u podrum. S druge strane bojim se mraza. Fuksije još nisam unijela. Njih ću odnijeti u baštu u kućicu. Tamo ne mrzne, još ću ih malo zaštiti, pa valjda će preživjeti. Plastenik je pun i nema više mjesta za fuksije. Naravno prvo ću se osigurati reznicama u slučaju da neke ipak smrznu. Zimootporne fuksije će ostati vani.

    OdgovoriIzbriši
  3. Svoje fuksije sam unijela u kotlovnicu. Mislim da im je trenutno tamo pretoplo, ali kad zazimi zapravo, biće im taman. Tri su ostale vani, duboko ukopane u zemlju, radi testiranja. I naravno, ona od tebe je posađena vani, tu i ostaje.
    Zaključila sam da imam previše biljaka :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Retriver Sara

    Najgori od svih mogućih poslova za mene je unošenje tegli, a to još nisam učinila. Biljke na mojem balkonu izgledaju tako lijepo da mi ih je žao unositi i nadam se da će ih balkonska ograda zađtititi od eventualnog mraza...no mraz je za sada nisko, uz samu travu i to jako lagani...no, ti si se draga toga već riješila i odmah napravila i malu inventuru.

    OdgovoriIzbriši
  5. Prava si vrednica,valjalo je tolike saksije smjestiti na pravo mjesto.Ja sam svoje trube unijela u šupu za sada, a onda ih nosim u garažu kući.Bilo bi šteta da svoje moraš odmah u mrak odnijeti kad su pune pupova.

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Cemi, kad sam ja davno zaključila da imam previše biljaka, ali ih i dalje kupujem. Ovisnost je jteška bolest. Onu fuksiju od mene možeš slobodno ostaviti vani. Ako želiš da ti grane u proljeće potjeraju nove listiće zaštiti je malo. Moja je prošle godine sva smrzla, ali je u proljeće potjerala iz zemlje i uspjela narasti prilično velika. Još uvjek cvjeta.
    Draga Saro, bilo bi divno da sam se riješila unošenja. Na žalost to danas nisam stigla, jer sam imala drugog posla - izvadila sam sve jorgovane i prenijela ih u veliku baštu. Narasli su preveliki i napravili mi šumu u maloj bašti. Mislim da tvojim biljkama ne može još ništa biti, jer su zaštičene odozgo. Još nije toliko hladno da bi smrzle na natkrivenom balkonu.
    Draga Josipa izgleda da ću ih ipak morati unijeti u podrum. Jedan dio će biti u mraku, a jedan na svjetlu, jer ne mogu sve stati u jednu prstoriju. Valjda će još 2 dana biti oko 5°C preko noći, a onda se temperatura spušta, ap ih ipak moram unijeti.
    Josipa jesi li ti sredila baštu? sigurno je bilo puno posla.
    Pusa svima

    OdgovoriIzbriši