Vrtni centar III dio

Danas ćemo prošetati vrtnim centrom, ali ne onim dijelom gdje je izloženo cvijeće. Ovaj put ćemo pregledati saksije, kamenje, ideje vezane za smještaj saksija i na kraju malo cvijeća (da ne kvarim tradiciju).
Pa da krenemo sa saksijama. Ovo je jedan jako mali dio terakota-saksija.



Ovim saksijama sam se baš nasmijala, jer imaju džemperčiće (mustra pletenice).
Bez šale, saksije su uvijene u pletene......ne znam kako bi se izrazila. Slika najbolje pokazuje šta sam htjela reći i ostala bez riječi.


A ovdje kupujem kamen. Nadam se da me pojedine vlasnice predivnih kamenjara sad bolje razumiju kad kažem da im zavidim (u prevodu: i ja bi to htjela) na divno oblikovanom kamenu, koje se često može naći "onako uz put".
Ja kad bi prekopala cijelu baštu, na žalost, ne bi uspjela sakupiti 2kg kamenja.




Tu je i jedna ideja "kako napraviti police za cvijeće".


I gledano s druge strane.


A ovo je 1/10 izloženog sjemena.



A onda je, po ko zna koji put, kupljen pribor za rad.


I na kraju ipak malo cvjetnog šarenila - lijepo dekorisani vjesnici proljeća.




3 komentara:

  1. Kamenja zaista imamo u izobilju. Ali zato fali saksija. U poljoapotekama ima nešto malo zaliha od ranije. U veće centre (tuš, interex) još nisu stigle. A i kad stignu, mali je izbor. O terakota saksijama da ne pričam. I ja sam jutros obnovila alat, i morala sam još dvije ruže uzeti :)
    Super su mi one ideje za police.
    A moja L bi odabrala one roze. Podsjetiše me na priču Maca Papučarka.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam odmah pomislila na curice kad sam vidjela police u "barbi bojama". Ja svugdje gledam kamenje i divim se. Često mi je ono interesantnije od cvijeća. Nekad me zbilja nervira da se nigdje ne može "naći". Pomalo je apsurdno kupovati ga, ali drugog načina nema.
    Normalno mi je da saksije moram kupiti, ali kamenje.....

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivan nastavak reportaže.Mi možemo samo sanjati onoliki izbor sjemenki cvjeća a o drugom da ne pišem...Što se tiče kamena,pošaljem ti ja koliko hoćeš,bar toga ima za izvoz kod mojih u Hercegovini:))Ogradice i jesu barby,možda u boji drveta bi bile super za ograditi cvijetne lijehe!
    Kod nas ima saksija u intermerkuru,onako solidan izbor...

    OdgovoriIzbriši