Konačno je i kod mene stiglo proljeće
Nakon sto sam se vratila s godišnjeg odmora i svih obaveza koje sam poslije njega imala, konacno sam u nedelju isla u veliku bastu. Posla je sve vise, a ja sve sporija...
Dok je mm sadio voćke koje smo kupili od Dade (hvala Dado jos jednom na zdravim sadnicama), ja sam rezala suhe stapke cvijeća, malo plijevila i pocela sa dijeljenjem Hemerocallisa. Iako to izgleda lak posao, vjerujte da je sve drugo osim lak.

Nisam puno toga uradila, ali sam bar fotografirala. Obično za to nemam nikad vremena.

Helleborusi su prošle godine bili blijedi, ali svejedno opet su mi bili lijepi.
Ove godine su me oduševili. Boje su intenzivnije i puno ljepše.
10-tak Helleborusa "Istrijana" koje sam dobila prošle jeseni i koji su bili posađeni u saksije su konacno posađeni u baštu. Tu su jos i moji sijanci, takođe iz sjemena dobivenog iz Istre. Još jednom jedno veliko hvala darovatelju.

Vozeći se pravcem Banja Luka - Sarajevo preko Skender Vakufa pored ceste sam vidjela jako puno kukurjeka žućkastog cvijeta. Nije to onaj klasicni kukurjek kojeg sam donijela iz Bosne i koji ima počasno mjesto u maloj bašti.


Sijanac

Nažalost taj kukurjek nisam donijela u Njemačku. Sve sam ih posadila u Banja Luci, ali sljedeći put ću se potruditi da donesem bar jednu biljku.

Trenutno je jako šareno u mojim baštama. Kao i svake godine jagorčevine cvjetaju u svim mogućim nijansama i svake godine ih je sve više.Sve ove jagorčevine trebam izvaditi i posaditi u travnjak. Tamo će puno ljepše izgledati.Jedan mali dio sam izvadila, ali ga još nisam uspjela posaditi


Svuda rastu, čak između betonskih ploča.


Bijele ljubičice - Viola alba


Mislim da je za ovaj put dosta šarenila.

Želim vam lijep nastupajući vikend.

Pridružite nam se na Stranica razmjene sjemena, reznica i biljaka/sadnica1 komentar:

  1. prekrasno...a kako ste sijali kukurijek...ja ga imam ali nisam nikad pokušala...možete objasnit...

    OdgovoriIzbriši