Pide, tursko jelo s špinatom
Vrijeme je kad mnogi od vas beru uspješno uzgojen špinat/zelje u sopstvenoj bašti.
Oni koji nemaju baštu možda imaju prijatelje koji su previše posijali i rado, od onog što uberu, daju svojim prijateljima. Evo jednog jednostavnog recepta turskog jela PIDE koje se vrlo brzo može napraviti, a o okusu ćete dobiti pravo mišljenje tek kad ga probate.
Za one koji vole špinat, nisu ljubitelji čušpajza, a na ovoj vrućini nemaju volju da prave zeljanicu pide je pravi izbor.
Recept:
- napraviti tijesto za pizzu - mjera zavisno od količine koju želite napraviti
- razviti/razvaljati tijesto u deblju jufku, ne trebate paziti da mala jufka ima pravilan oblik (vidjet ćete i zašto)
- prvo tijesto posuti rendanim sirom (gauda ili neki drugi sličan sir)
- zatim posuti špinatom, mladim sirom, a onda opet rendanim tvrdim sirom
- zatim uvrnete ivice tijesta, kako ćete to uraditi najbolje govori slika
- kad je jelo pečeno premazati ga putrom i poslužiti
Naravno vi pide možete prilagoditi svojim željama i u njega staviti više špinata, sira, možda još neko drugo povrće......pustite malo mašti na volju i kreirajte svoj sopstveni pide.
Prijatno.....
Lijep ostatak vikenda.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
obožavam špinat, za razliku od mojih ukućana
OdgovoriIzbrišivoljela bih ovo jednom napraviti
hvala za ideju
natalija
I ja volim špinat na sve moguće načine. Nadam se da ćeš napraviti pide i sigurna sam da će ti se svidjeti.
OdgovoriIzbriši