Pide, tursko jelo s špinatom


Vrijeme je kad mnogi od vas beru uspješno uzgojen špinat/zelje u sopstvenoj bašti.
Oni koji nemaju baštu možda imaju prijatelje koji su previše posijali i rado, od onog što uberu, daju svojim prijateljima. Evo jednog jednostavnog recepta turskog jela PIDE koje se vrlo brzo može napraviti, a o okusu ćete dobiti pravo mišljenje tek kad ga probate.

Za one koji vole špinat, nisu ljubitelji čušpajza, a na ovoj vrućini nemaju volju da prave zeljanicu pide je pravi izbor.

Recept:
- napraviti tijesto za pizzu - mjera zavisno od količine koju želite napraviti

- razviti/razvaljati tijesto u deblju jufku, ne trebate paziti da mala jufka ima pravilan oblik (vidjet ćete i zašto)


- prvo tijesto posuti rendanim sirom (gauda ili neki drugi sličan sir)


- zatim posuti špinatom, mladim sirom, a onda opet rendanim tvrdim sirom


- zatim uvrnete ivice tijesta, kako ćete to uraditi najbolje govori slika



- kad je jelo pečeno premazati ga putrom i poslužiti



Naravno vi pide možete prilagoditi svojim željama i u njega staviti više špinata, sira, možda još neko drugo povrće......pustite malo mašti na volju i kreirajte svoj sopstveni pide.


Prijatno.....

Lijep ostatak vikenda.

2 komentara:

  1. obožavam špinat, za razliku od mojih ukućana
    voljela bih ovo jednom napraviti
    hvala za ideju

    natalija

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja volim špinat na sve moguće načine. Nadam se da ćeš napraviti pide i sigurna sam da će ti se svidjeti.

    OdgovoriIzbriši