Aktuelne slike april/majIako je i danas bilo relativno hladno ipak smo prošlu sedmicu imali proljeće. 4 sunčana dana su sasvim promijenila izgled bašte. Sve je odjednom ozelenilo, zašarenilo se upravo onako kako to vole zaljubljenici u cvijeće i prirodu.Zima se odužila i evo dočekali smo pravo proljeće.
Ja danas nisam išla u veliku baštu, ali mi je sin napravio nekoliko slika. Išao je sa društvom, pa nije uslikao sve, ali i ovo je dovoljno da se dočara cvjetno stanje.
Ne mogu da vjerujem da se za nekoliko dana bašta ovako promjenila.
Tulipani su ipak uspjeli da se probiju kroz travu.

 

Dicentra spectabilis je zbilja jedna jako zahvalna biljka. Kad je jednom posadite ne trebate se brinuti hoće li vam preživjeti zimu.


Bergenie

Kamenjarke su trenutno takođe u cvijetu.

Ne zovu se džaba kamenjarke. Ove Aubriete nisam ni sadila, ni sijala. Same su nikle bukvalno iz kamena.Slika napravljena prije nekoliko dana - Primula denticulata.AnamoneOvo je jedan dio slika napravljenih u velikoj bašti. Predstoji mi jako puno posla. Gredica Hemerocallisa napravljena prošle jeseni izgleda kao livada. 
Nadam se da ću uspjeti da je ponovo dovedem u red i da će mi nove biljke zahvaliti svojim lijepim cvjetovima.  

Nadam se da ste 1. Maj proveli neradno na nekom lijepom izletištu i u još ljepšem društvu.

Želim vam lijep i ugodan sutrašnji dan.

4 komentara:

 1. Moja Cemi, trebalo bi ih biti puno više, ali je sve obraslo u travi, pa je moj sin slikao samo one koji su se vidjeli bez čupanja trave. Jučer je kosio po kiši, a sutra bi trebalo konačno biti lijepo vrijeme, pa će biti i novih slika. Sutra aBd konačno idem i ja, posla kao u priči, sve "začupavilo"......Pusa

  OdgovoriIzbriši
 2. lady_di

  Draga CO predivan ti je blog, skoro sve sam pročitala, baš si vrijedna!
  Zašto te nema na forumu gdje smo se "upoznale"?

  OdgovoriIzbriši
 3. Draga Lady_di, drago mi je da ti se sviđa moj blog, lijepo je to pročitati. Objašnjenje zašto me nema na forumu slijedi.....Lijep pozdrav

  OdgovoriIzbriši