Postavljanje terase...konacno
Nekad davno, prije 16 godina smo kupili jedan skromni stan tj. prostor, koji smo mi uredili kao stan.
Najveci razlog za kupovinu upravo tog prostora je mala basta koja mu je pripada. U ugovoru je bila ucrtana i terasa sa dozvolom za gradnju.

I tako su godine prolazile, uvijek je nesto falilo. Nekad vrijeme, nekad pouzdan majstor, a najcesce pare.
A znate onu staru poslovicu: ko ceka i doceka. Ovaj put se kod mene ostvarila.

Narucena je terasa i ostalo je samo cekati.

S obzirom da je ljeto, nisam vadila biljke odmah, nego tek par dana prije termina za postavljanje.
Jedan mali dio, koji je jednim dijelom zahvatao mjesto za terasu (ca. 3m² - 4m²) je trebalo prekopati i izvaditi biljke koje su tu rasle. Prosto je nevjerovatno da sam na tako malom prostoru mogla "zgurati" toliko biljaka. Nije ni cudo da neke od njih nisu cvjetale. Vec je veliki uspjeh da su u tim uslovima uopste opstale.Mislila sam da sam iskopala sve Stepske svijece, ali se prilikom vadjenja vrtnih palmi uspostavilo da su ostale jos 5. Zao mi je sto su narandzaste i boja breskve bile na najgorem mjestu i nisu cvjetale uza razliku od zutih.Bio je to veliki posao, koji su uglavnom obavili muz i stariji sin.


Achmenese i biljke u malim saksijama su bile moja obaveza i pored velikog truda da sve smjestim negdje gdje cu ih opet naci jos uvijek tragam za 2 saksije crvenog Achimenesa (jedan s duplim i jedan s jednostavnim cvjetovima).
U ovom haosu to nije nikakvo cudo.

I dosla je subota, dan postavljanja. Poslije radne sedmice bila sam jako umorna, ali s obzirom da ja nisam morala nista raditi osim praviti kafu i pripremiti rostilj za mene je bilo jako opustajuce. Za radnike, naprotiv jako naporno. Posebno puno su radili stariji sin i muz na cemo sam im jako , jako zahvalna.
Na kraju, terasa je najvise postavljenja zbog mene tj. mojih biljaka mada ce nam ljeti biti kao dnevna soba. Vec sad se radujem pijenju prve jutarnje kafe s pogledom na moje cvijece.

Ovo je pocetak i ja sam prezadovoljna.


Sad treba smjestiti iskopane biljke i naravno srediti terasu.

Zeim vam lijep start u novu sedmicu.

Nema komentara:

Objavi komentar