Nova godina se bliži


Ovaj post je trebao biti objavljen na forumu ( u kategoriji "Moj hobi") stranice razmjene cvjetnaoaza.eu , ali kako je jos uvijek probna verzija, ovaj post objavljujem na blogu.Prošle sedmice sam na tv-u gledala jednu emisiju u kojoj je pokazano kako se pravi ovaj simpatični Djeda Mraz.
I danas...evo ga.

Za izradu vam je potrebna vuna, 4 igle za pletenje, igla za šivanje i heklarica.
Ja sam koristila karakteristične boje (bijela i crvena), ali vjerujem da je interesantno napraviti Mraziće i u raznim bojama.
Veličinu određujete sami, u zavisnosti da li ćete Mrazićima okititi jelku ili ćete ga postaviti na vazice, podloške za kuhana jaja  ili ćete mu naći neko drugo mjesto.

Prvo se oplete kapica, ja sam je uradila sa 16 žica.I kapica je skoro gotova....bijeli dio zavrnite kao kod "pravih" kapa.


 I jos vam samo  trebaju brada, nos i kuglica na kapi.

Sigurna sam da oni koji znaju plesti i heklati neće imati probleme s izradom. Dovoljno je samo da pogledaju dijelove.


...iglom zašiti ili heklaricom pričvrstiti urađene dijelove.

I Djeda Mraz je gotov.Inače ove 2 vaze sam sama uradila prije nekoliko godina i služe mi za zakorjenjivanje begonija (Begonie).

 Ako se odlučite krenuti u akciju - sretno.


Želim vam lijep vikend.2 komentara:

  1. pa ti si i kreativna.lijepo. anđelka (ajama)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa ne znam jesam li bas kreativna, ali znam plesti i heklati. To sam davno naucila, ali nazalost nemam vremena za to. Trenutno ucim filcati i cim to savladam pokazat cu na novom forumu stranice razmjene. Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši