Cvjetni video

Upravo sam se vratila sa 5-dnevnog godišnjeg odmora. Za razliku od juga u Njemačkoj pada kiša i biljke odlično napreduju. Fuksije i brugmansije predivno cvjetaju, a njih ću vam pokazati dok se malo oporavim od puta.
Neke od poručenih biljaka sam transportovala do Bosne i Hrvatske, ali se nisam usudila slati ih poštom, pa će one biti poslane tek kad temperature budu nešto niže. Želim biti sigurna da biljke neće "skuhane" stići na njihova odredišta.
Inače 5 dana godišnjeg odmora je prošlo jako brzo. Nenaviknuta na tako visoke temperature dane sam provodila u "zamračenoj" kući i izlazila tek uveče. Postala sam prava noćna ptica.

Prije puta sam napravila nekoliko snimaka mojih fuksija, a sin je autor videa.

VIDEO o fuksijama

Samo radi poređenja, cvjetovi 8 od mojih 28 fuksija.










Za mene jedna od najslađih fuksija (zimootporna).


I na kraju jedan video koji je napravio moj sin. Od sad će ih biti puno više.

http://www.youtube.com/watch?v=6UnarvSxeVM

Broj komentara: 5:

  1. Znači bila si u BiH baš kad su najveće vručine bile.Tek danas je kod nas pala kiša nakon dugo dugo vremena.
    Dobra ti je ideja ovako pokazati cvjetove fuksija.
    I meni se najviše sviđa ova zimootporna.Prezimi li u bašti kao trajnice .

    OdgovoriIzbriši
  2. Upravo sam pregledala video.Stvarno imaš fantastične fuksije i zlatnog sina.
    Kod tebe biljke uživaju, vidi se da tamo nije bilo ovako vruče kao kod nas. Moje hortenzije se pate ove godine.A tvoje su super.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bila sam u Bosni i izlazila samo uveče. Nadam se da razumiješ što se nisam javila. Vrijeme sam provela s rodicom koju sam za ovih 17 godina vidjela samo jednom (1 sat) na minhenskom aerodromu. Moji su ostali dole, a ja sam se sama vratila i to busom - prava pustolovina.
    Ovdje i danas pada kiša, pa sam fuksije čak morala sklonuti pod skelu, jer im kiša upropasti cvjetove. Trenutno cvjetaju obilno i zbilja je šteta da im kiša uništi cvjetove. Hortenzija je ogromna i imam osjecaj da se ne vidi njena prava velicina. Nekako je nestvarno velika. Od nje i zakorijenjene reznice (visine samo 15cm) cvjetaju.
    Dok sin dođe napravit će video fuksija, jer su sad stvarno divne, pune cvjetova.
    Od 28 vrsta 8 su zimootporne.

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš me zanimaju te zimootporne,Znači li to da su posađene u bašti i da ih ne vadiš iz zemlje. Jesu li te tvoje f. magellanica. Trebaju li i one hlad kao i druge.
    Za godišnji te potpuno razumijem ,Šta možeš ,biće iduće godine valjda bolje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Prošle godine je samo jedna bila posađena u baštu. Ostale sam neručila prošle jeseni, a dobila ih u rano proljeće. Ja ću ih u svakom slučaju posaditi vani. Čekam da radnici završe krov i sklonu gerist, pa da sredim svoj cvijetnjak.
    Ne znam jesu li to sve f magellanica, jer je pisalo samo ime. Fuksije magellanica pripadaju divljim fuksijama, a ja mislim da kod mene ima i nekih hibrida, koji su zimootporni. Cvjet nije jednostavan kao kod F. meg.

    OdgovoriIzbriši