Sezona Streptocarpusa je počela





Juče i danas je toliko hladno da se vani ništa ne može raditi. U toplom stanu trenutno cvjetaju Streptocarpusi. To je tek početak...



Kao što vam je već poznato Streptocarpusi su moje omiljeno kućno cvijeće.Zato sam o njima već nekoliko puta pisala, a i objasnila način njihovog razmnožavanja slikom videom.

Sezona cvjetanja je počela.






Nastavak slijedi...

"Silvia"






"Ambra"












2 komentara:

  1. Predivni su! Zaista predivni!
    Evo, ja sam započela svoju avanturu sa ovim lijepim biljčicama.. Nabavila sam nekoliko listova, razdijelila prema Vašim uputama i stavila ih na ožiljavanje. Jedva čekam da se veselim njihovim cvijetićima, ako Bog da.
    Bez Vašeg bloga nebi ni znala što propuštam. Još mi je želja nabaviti epiphyllum, mislim da imam uvjeta za njegov uzgoj. Srećom, imam dosta kvalitetan rasadnik u blizini, a sad će kod nas biti i sajam cvijeća koji je uvijek početkom lipnja i kojeg svake godine jedva dočekam. Nije to tako raskošno kao kod vas u Njemačkoj, imamo samo jedan sajam u Zagrebu, ali može se vidjeti svega i svačega.
    Puno pozdrava od Nade iz Zagreba. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijep pozdrav Nado, uskoro će cvjetati još nekoliko novih sorti Streptocarpusa, pa ću i njih pokazati u ovom postu. Drago mi je da se i Vama sviđaju, a vjerujte da ćete biti oduđevljeni kad počnu cvjetati. Isti je slučaj sa Epiphyllumima. Juče je bila kiša s malo sitnog grada, ali su to dobro podnijeli. Još su puni cvjetova. Ako ih ne nađete u Hrvatskoj javite...naći ćemo neko riješenje da ih dobijete. Lijep pozdrav iz Štutgarta

    OdgovoriIzbriši